Kacsa kaprimártásban

Kaczka pieczona

| Kacsa kaprimártásban receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kacsa kaprimártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál kapribogyó
1 db konyhakész kacsa
1 teáskanál étkezési keményítő
1 teáskanál kristálycukor
1 és ¼ dl szárnyasalaplé
5 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
kevés ecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kacsát megmossuk, szárazra töröljük. A fokhagymát megtisztítjuk, szétnyomjuk, és bedörzsöljük vele a kacsát, majd sózzuk és borsozzuk.

2. Nagy edényben az olajat a vajjal felforrósítjuk, és a zsiradékon a kacsa minden oldalát megpirítjuk, majd az alaplével felöntjük, és lefedett edényben kb. 90 percig pároljuk.

3. Kis edénykében, kevés vízzel feloldjuk a cukrot, karamellizáljuk. Levesszük a tűzről, kevés pecsenyelevet és ecetet öntünk rá, majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben felforraljuk. Amikor a kacsa kész, kivesszük az edényből, melegen tartjuk.

4. A pecsenyeléről lemerjük a felesleges zsírt. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben feloldjuk, és megkötjük vele a pecsenyelevet. Beletesszük a kapribogyót, és erős lángon addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik, ekkor a cukoroldatot is belekeverjük. A kacsát a mártással leöntve tálaljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Kacsa kaprimártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Kacsa kaprimártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
ételfotó