Marhabélszín gombával
Wolowina z grzybami



Elkészítés:
1. A szárított gombát kb. 30 percig langyos vízben puhítjuk.
2. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd felszeleteljük. A húst szálirányban középen felvágjuk.
3. Öntöttvas edényben a vajat felforrósítjuk, és a hús minden oldalát hirtelen megpirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk.
4. A gombát kinyomkodjuk, a gombalevet megőrizzük. A hússzeletek felét befedjük a gombával, a maradék hússal pedig beterítjük. A gombalevet ráöntjük, és felforraljuk.
5. A krumpliszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és elrendezzük a hús körül, lefedjük, és kb. 20 percig pároljuk. Időnként az edényt kissé megrázogatjuk, hogy a krumpli ne ragadjon le az aljára.
6. A lisztet a tejföllel és a tejszínnel elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krumpliba. További 10 percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.