Marhabélszín gombával

Wolowina z grzybami

| Bélszín tejszínes gombás mártásban receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Marhabélszín gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vargánya
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 pohár tejszín
1 pohár tejföl
1 teáskanál liszt
5 dkg vaj
80 dkg burgonya
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárított gombát kb. 30 percig langyos vízben puhítjuk.

2. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd felszeleteljük. A húst szálirányban középen felvágjuk.

3. Öntöttvas edényben a vajat felforrósítjuk, és a hús minden oldalát hirtelen megpirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk.

4. A gombát kinyomkodjuk, a gombalevet megőrizzük. A hússzeletek felét befedjük a gombával, a maradék hússal pedig beterítjük. A gombalevet ráöntjük, és felforraljuk.

5. A krumpliszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és elrendezzük a hús körül, lefedjük, és kb. 20 percig pároljuk. Időnként az edényt kissé megrázogatjuk, hogy a krumpli ne ragadjon le az aljára.

6. A lisztet a tejföllel és a tejszínnel elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krumpliba. További 10 percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.

Marhabélszín gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Marhabélszín gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon