Sertésláb aszpikban

Nozki wiepzowe w galarecie

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sertésláb aszpikban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg sertéshús
75 dkg sertésláb
1 kisebb zellergumó
2 szál sárgarépa
kevés fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertéslábat és a sertéshúst hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számítva 120 percig lassú tűzön főzzük.

2. A habot közben lemerjük, sót, borsot és kevés ecetet teszünk bele, majd további 120 percig főzzük. Majd szitán átszűrjük, és a lé egy részét félretesszük.

3. A sertéslábat kicsontozzuk, valamennyi húst felkockázzuk. A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk.

4. A húslevet a zöldségekkel felforraljuk, és a tojásfehérjét folyamatosan kevergetve beleöntjük, hogy vastag habot képezzen. Többször felforraljuk, majd a zöldségeket óvatosan kivesszük, és a levet konyharuhával kibélelt szitán átszűrjük.

5. Merőkanállal egy kerek kuglófforma alját 1-2 cm magasan a lével felöntjük, majd hideg helyre tesszük, míg a lé megzselésedik. A sárgarépát és a zellert felszeteljük, és mutatósan elrendezzük az aszpikon.

6. Ezután a folyadék egy részét beleöntjük a formába, és ismét hideg helyre tesszük. Ha ez is megdermedt, a húskockákat a maradék folyadékkal elkeverjük, és felöntjük vele a formát.

7. Legalább 4 órára hideg helyre tesszük, míg a húslé egészen megszilárdul, majd a formából kiborítva tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Sertésláb aszpikban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 486 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sertésláb aszpikban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek