Sertésláb aszpikban
Nozki wiepzowe w galarecie



Elkészítés:
1. A sertéslábat és a sertéshúst hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számítva 120 percig lassú tűzön főzzük.
2. A habot közben lemerjük, sót, borsot és kevés ecetet teszünk bele, majd további 120 percig főzzük. Majd szitán átszűrjük, és a lé egy részét félretesszük.
3. A sertéslábat kicsontozzuk, valamennyi húst felkockázzuk. A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk.
4. A húslevet a zöldségekkel felforraljuk, és a tojásfehérjét folyamatosan kevergetve beleöntjük, hogy vastag habot képezzen. Többször felforraljuk, majd a zöldségeket óvatosan kivesszük, és a levet konyharuhával kibélelt szitán átszűrjük.
5. Merőkanállal egy kerek kuglófforma alját 1-2 cm magasan a lével felöntjük, majd hideg helyre tesszük, míg a lé megzselésedik. A sárgarépát és a zellert felszeteljük, és mutatósan elrendezzük az aszpikon.
6. Ezután a folyadék egy részét beleöntjük a formába, és ismét hideg helyre tesszük. Ha ez is megdermedt, a húskockákat a maradék folyadékkal elkeverjük, és felöntjük vele a formát.
7. Legalább 4 órára hideg helyre tesszük, míg a húslé egészen megszilárdul, majd a formából kiborítva tálaljuk.