Hajdinapuding

Budyn gryczany

| , Hajdinapuding receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hajdinapuding
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg mazsola
15 dkg hajdina
4 db tojás
10 dkg vaj
1 rúd vanília
5 dl tej
ízlés szerint reszelt citromhéj
A tetejére:
néhány darabka vaj

Elkészítés:

1. Nagyméretű edényben a tejet a vaníliapéppel felforraljuk. Levesszük a tűzről, és a vaj kétharmadát beletesszük, hagyjuk elolvadni..

2. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A hajdinát beleöntjük a tejbe, az edényt visszatesszük a tűzre, és a masszát folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.

3. Jól záródó, tűzálló tálba áttöltjük, lefedjük, az előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt félkészre sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.

4. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a citromhéjat meg a mazsolát beletesszük, és az egészet belekeverjük a hajdinamasszába. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, azt is beleforgatjuk.

5. A felszínét elsimítjuk, vajdarabkákat teszünk rá. A tálat visszatesszük az előbbi hőfokra állított sütőbe, és a pudingot - már fedő nélkül - még 30 percig sütjük. Ha kész, cseresznyelekvárral kínáljuk.

Hajdinapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 410 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Hajdinapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista