Hajdinakása gombával és hagymával

Grecsnyevaja kása

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hajdinakása gombával és hagymával
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg hajdina
25 dkg csiperkegomba
vagy
5 dl víz
12 és fél dkg vaj
1 mokkáskanál
1 db tojás

Elkészítés:

1. A hajdinát és a tojást összekeverjük, serpenyőben folyamatos kevergetés közben világosbarnára pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a sót, a vaj egyharmadát és a vizet. Elkeverjük, lefedjük, és kis lángon 20 percig forraljuk. Majd levesszük a tűzről, melegen tartjuk.

3. A hagymát meghámozzuk és felvágjuk. A vaj második harmadát serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, majd belekeverjük a hajdinakeverékbe.

4. A gombát megtisztítjuk és felszeteljük. A maradék forró vajon megsütjük, és szintén a kásába keverjük.

5. Mindent alaposan összekeverünk, ízlés szerint fűszerezzük.

Régen készülhetett kölesből, árpából vagy hajdinából. Az oroszok a múltban már-már mitikus jelentőséget tulajdonítottak neki. Szerencsét hozó vendég volt a házban, s ha sikerült jól elkészíteni, az gazdag aratást ígért. Kását ettek az ellenfelek, ha kibékültek egymással, kása nélkül nem volt érvényes egyetlen békekötés sem. A friss házasok a termékenység szimbólumaként kását kaptak enni, és amikor az ifjú pár kilépett a templomból, gabonamagokat szórta rájuk, hogy fiatalok, szépek maradjanak és legyenek gazdagok. Manapság általában reggelire és vacsorára tálalják a kását, de kellemes köret több más ételhez is.
Hajdinakása gombával és hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 379 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Hajdinakása gombával és hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recept beküldése