Csirkemell kijevi módra

Kijevi csirkemell, Kotleti po-kievszki

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkemell kijevi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vaj
4 db csirkemell
10 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
10 dkg liszt
igény szerint olaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, a rövid csontokat rajtahagyjuk. Félbevágjuk, a húsdarabokat óvatosan kiklopfoljuk.

2. A vajat 8 részre osztjuk, minden darabból kb. 8 cm hosszú és 1 cm átmérőjű tekercset formálunk. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a vaj megszilárduljon.

3. A húst megsózzuk, megborsozzuk és minden egyes szeletre egy vajrudacskát teszünk, feltekerjük.

4. A hústekercseket a lisztben megpörgetjük, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Kb. 120 percre a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a vaj és a hús megdermedjen.

5. A tekercseket a forró olajban 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csirkemell kijevi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 316 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Csirkemell kijevi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél