Bélszín Sztroganoff módra

Bef Sztroganov

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bélszín Sztroganoff módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg marhabélszín
50 dkg csiperkegomba
vagy
2 pohár tejföl
50 dkg vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál forró víz
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál mustár
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mustárt a cukorral, csipetnyi sóval és a forró vízzel sűrű krémmé keverjük.

2. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, egy evőkanál forró olajon megpirítjuk, fedőt teszünk rá, és 20 perc alatt puhára pároljuk, közben időnként megkeverjük. A keletkezett levet leöntjük.

3. A húst szálirányra merőlegesen vékony szeletekre, majd ezeket csíkokra vágjuk.

4. Egy másik serpenyőben, a maradék olajban a húscsíkok minden oldalát jól megpirítjuk, majd a hagymás gombával összekeverjük.

5. Sóval, borssal fűszerezzük, a mustárkrémet és a tejfölt hozzákeverjük. Lefedjük, kevergetve felmelegítjük, és tálaljuk.

A nyugat-európai konyhairodalom az orosz húsételekről szólván minduntalan egy marhahúsféleséget nevez meg első helyen: a híres Sztroganov bélszínt (Oroszországon kívül többnyire a Sztroganoff írásmód a jellemző). A 19. század végén alkotta ezt egy francia szakács egy orosz grófnak, aki így lett halhatatlan. Ma világszerte ismerik és készítik is ezt az ételt - a szakácsok becsvágya és tehetsége szerinti megannyi változatban.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Bélszín Sztroganoff módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 714 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Bélszín Sztroganoff módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
most van szezonja