Savanyú káposzta orosz módra

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: több mint 2 óra tapasztalatot kíván átlagos ár
Savanyú káposzta orosz módra
Eszközök: kés, reszelő
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg sárgarépa
100 dkg alma
25 dkg

Elkészítés:

1. A káposztafejeket megtisztítjuk, a torzsákat eltávolítjuk, a többi részt legyaluljuk.

2. Az almát és a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a káposztával és a sóval összekeverjük.

3. Magas falú cserépedényt forró vízzel kimosunk, a káposztát beletesszük és megdöngöljük.

4. Fafedővel betakarjuk, tetejére követ vagy más súlyosabb tárgyat teszünk nehezéknek. Konyharuhával letakarjuk.

5. Az erjedés kezdetekor a káposztát időnként átszúrjuk egy pálcával, hogy a keletkező gázok elillanhassanak - különben a káposzta megkeseredik.

6. A tetején keletkező habot lemerjük. Kb. 20 fokon a káposztát 3 napig állni hagyjuk, utána az edényt hideg, száraz pincébe tesszük, ahol a savanyítás érdekében a káposztának 2-3 hétig érnie kell.

Az orosz savanyú káposzta úgy készül, hogy a fejes káposztát legyalulják, almával, répával és sóval lerakják egy cserépedénybe, majd hagyják megerjedni.
Savanyú káposzta orosz módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 790 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Savanyú káposzta orosz módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
tippek, fortélyok