Egytálétel csicseriborsóból

Minestra di Ceci

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Egytálétel csicseriborsóból
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sertéshús
½ szál póréhagyma
1 csomó snidling
2 evőkanál olívaolaj
1 csésze reszelt pecorino sajt
1 kávéskanál borsikafű
1 kávéskanál
2 evőkanál paradicsompüré
1 csipet ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
7 és fél dl húsleves
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 evőkanál majoránna
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A csicseriborsót áztassuk be egy nappal korábban.

2. Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, és olvasszuk ki benne az apró kockákra vagdalt húsos szalonnát (kolozsvári vagy bacon).

3. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott húst, és süssük a szalonnával együtt.

4. Tisztítsuk meg a hagymát és a pórét, vágjuk apró kockákra, majd a hússal együtt dinszteljük kicsit.

5. Tegyük bele a sóval eldörzsölt fokhagymát, valamint a paradicsompürét, és öntsük hozzá a paradicsomot meg a húslevest.

6. Adjuk hozzá a lecsepegtetett zöldborsót, a babérlevelet, a majoránnát, a borsfüvet, és főzzük lefedve, közepes lángon 50 percig.

7. Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, végül frissen aprított snidlinggel és sajttal megszórtan tálaljuk.

Praktikus külön megfőzni a csicseriborsót sós, babérleveles vízben (kicsit hosszabb a főzési ideje, mint a száraz babnak). Amikor megfőtt és a húsos, zöldséges alapunk is kész, szűrjük le a csicseriborsót, keverjük össze a hússal és néhány percig forraljuk össze az ételt. Utána tálalhatjuk.
Egytálétel csicseriborsóból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3467 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Egytálétel csicseriborsóból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
lexikon