Tojások minszki módra

Jajca po-minszki

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tojások minszki módra
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db füstölt szardellafilé
15 db tojás
4 és fél evőkanál reszelt sajt
6 evőkanál zsemlemorzsa
2 teáskanál édesnemes fűszerpaprika
másfél evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál finomra vágott kapor
3 evőkanál tejföl
másfél evőkanál majonéz
11 és ¼ dkg puha vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk, kivesszük a sárgáját, és a vajjal, a majonézzel, a tejföllel, a fűszerekkel, a pirospaprikával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

2. Négy fél tojásfehérjét apróra vágunk, és belekeverjük masszába.

3. A maradék 16 fél tojásfehérjét megtöltjük a tojássárgájával készített keverékkel. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

4. A beáztatott és félbevágott szardellákat a tojásokon keresztezve elrendezzük, és megszórjuk a zsemlemorzsa-sajt keverékével.

5. Az előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, melegen tálaljuk.

Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tojások minszki módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 585 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Tojások minszki módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recept beküldése