Tojások minszki módra
Jajca po-minszki
Elkészítési idő:
100 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk, kivesszük a sárgáját, és a vajjal, a majonézzel, a tejföllel, a fűszerekkel, a pirospaprikával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
2. Négy fél tojásfehérjét apróra vágunk, és belekeverjük masszába.
3. A maradék 16 fél tojásfehérjét megtöltjük a tojássárgájával készített keverékkel. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
4. A beáztatott és félbevágott szardellákat a tojásokon keresztezve elrendezzük, és megszórjuk a zsemlemorzsa-sajt keverékével.
5. Az előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, melegen tálaljuk.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.