Fűszeres tojáskák

Gutap

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres tojáskák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg puha vaj
2 és fél dl langyos víz
1 csipet
17 és fél dkg liszt
igény szerint olaj
A töltelékhez:
3 evőkanál finomra vágott kapor
1 evőkanál finomra vágott koriander
8 db tojás
3 evőkanál finomra vágott újhagyma
5 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál liszt
2 evőkanál olvasztott vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a vajat, a lisztet, valamint a zöldfűszereket és az újhagymát.

2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy felfújtasformát alaposan kivajazunk, és a tojásmasszát beleöntjük.

3. Az előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, míg a tojás jól összeáll. A formában hagyjuk kihűlni.

4. A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, keményre gyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk, és kb. 5 cm-es oldalú lapokra vágjuk.

5. Minden egyes tésztadarabra egy púpozott teáskanálnyi tojáskrémet teszünk, majd a tészta sarkait összefogjuk, és jól összenyomkodjuk.

6. A tésztatáskákat bő, forró olajban 3-4 percig sütjük. Hagyjuk lecsöpögni, és azonnal tálaljuk.

Fűszeres tojáskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 423 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Fűszeres tojáskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
most van szezonja