Finn árpakenyér

Ohraleipä

| , Árpakenyér receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Finn árpakenyér
Adag: 2 cipó
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg árpaliszt
5 dl langyos tej
1 teáskanál
25 dkg búzaliszt
5 dkg élesztő

Elkészítés:

1. Nagyméretű edényben feloldjuk az élesztőt a tejben.

2. A sót és az árpalisztet belekeverjük, és a tésztát meleg, huzatmentes helyen kb. 60 percig kelesztjük.

3. Hozzáadjuk a búzalisztet, és addig gyúrjuk a tésztát, míg lágy és egyenletes lesz. Még kb. 10 percig pihentetjük.

4. Két kerek cipót formálunk belőle, közben bőven használhatunk lisztet, mert a tészta elég lágy.

5. A cipókat megkelesztjük, felszínét villával megszurkáljuk.

6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a kenyereket kb. 25 percig sütjük.

Finn árpakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1389 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Finn árpakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek