Svéd serpenyős egytálétel

Pytt i panna

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Svéd serpenyős egytálétel
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
50 dkg marhasült
vagy
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál vaj
ízlés szerint tojássárgája
vagy
ízlés szerint tojás
kevés apróra vágott uborka
vagy
kevés apróra vágott cukkini
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a húst és a sonkát szintén kockákra vágjuk.

2. Mély serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, a burgonyát 15 percig közepes lángon sütjük benne. A serpenyőből papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

3. A hagymát és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húskockákat és, s nagy lángon kb. 10 percig sütjük.

4. A burgonyát belekeverjük, jól összemelegítjük.Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel.

5. Tálaláskor a tányér közepére tükörtojást vagy nyers tojássárgáját teszünk. Apróra vágott uborkával vagy cukkinivel is tálalhatjuk.

Svéd serpenyős egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 812 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Svéd serpenyős egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista