Ír kávé

Irish Coffee

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ír kávé
Eszközök: habüst, habverő, lábas, tűzhely
Eljárások: habverés
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 ml ír whisky
ízlés szerint erős, forró presszókávé
1 evőkanál felvert tejszín
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. A whiskyt és a cukrot hőálló pohárban tűz fölött felmelegítjük.

2. A tűzforró kávéval felöntjük a pohár peremétől kb. 1 cm-ig.

3. Utána az enyhén felvert tejszínt az italra csorgatjuk. A tejszín nem keveredhet el a whiskys kávéval, ezért ne keverjük meg! (a forró ital különösen finom a hideg tejszínen át fogyasztva.)

Ír kávé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 423 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Ír kávé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recept beküldése