Sült csuka

Stekt gädda

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sült csuka
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 200 dkg-os csuka
6 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál tejszín
1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
10 dkg vaj
2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
10 dkg rizs
2 db tojás
1 szál salátauborka
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halat megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyeit, kivágjuk a gerincét, de a fejét és a farkát nem vágjuk le. Megmossuk, leszárítjuk.

2. Az uborkát meghámozzuk, eltávolítjuk a magjait, húsát felkockázzuk, tálba tesszük, megsózzuk, és kb. 5 percig állni hagyjuk, majd a levét leöntjük, és az uborkakockákat papírtörlővel leszárogatjuk.

3. A tojást keményre főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk, nagy darabkákra felvágjuk. A rizst bő vízben kifőzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.

4. Az uborkát a hagymával kevés forró vajon megpároljuk, majd a tojással, a rizzsel, a petrezselyemmel és a metélőhagymával összekeverjük, erőteljesen sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a tejszínt.

5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A halat megtöltjük a rizses masszával. Fapálcikával a nyílásokat lezárjuk vagy bevarrjuk.

6. Egy nagy sütőformában felolvasztjuk a maradék vajat, belehelyezzük a töltött csukát, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük - vigyázva megfordítjuk, nehogy szétessen a hal. Majd mindkét oldalát megszórjuk zsemlemorzsával, ráöntünk kevés forró vizet, és a sütőtálat az előmelegített sütőbe toljuk, a halat kb. 30 percig sütjük.

7. A sütőformában, vagy óvatosan tálalótálra helyezve tálaljuk. Főtt tojásdarabokkal és kaporcsúcsokkal díszíthetjük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült csuka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 832 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sült csuka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest