Bárányvese mustáros mártással
Lamb's Kidneys with Mustard Sauce



Elkészítés:
1. A veséket hosszanti irányban szétvágjuk. A zsírjától és fehér faggyús részeitől megszabadítjuk. Alaposan megmossuk, és szárazra töröljük.
2. A vajon, közepes lángon készre sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük, melegen tartjuk.
3. A fehérbort, a zöldfűszereket (pl. kakukkfű, petrezselyem, rozmaring, metélőhagyma), a megtisztított, zúzott fokhagymát serpenyőben addig főzzük, amíg a folyadék mennyisége a kétharmadára befő.
4. A tejszínt, és legvégül a mustárt is belekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
5. A veséket beletesszük, és a szószt felmelegítjük, ügyelve arra, hogy már ne forrjon fel. Azonnal tálaljuk. Rizs és fejes saláta illik hozzá.