Kagylók sült baconnal
Cockles and Bacon Rashers
Tenger gyümölcsei | Kagyló sült baconnal receptek
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A kagylókat folyó víz alatt megtisztítjuk, a nyitott példányokat kidobjuk.
2. Forrós, sós vízben addig főzzük, amíg kinyílnak (kb. 5 perc).
3. Leszűrjük, a héjakat eltávolítjuk.
4. A bőre nélküli szalonnát a vaj felén ropogósra sütjük, kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
5. A kagylókat, a serpenyőben, a maradék vajjal pár percig kis lángon melegítjük.
6. Borssal és petrezselyemmel megszórjuk, majd a szalonnaszeletekkel (amelyeket apróra is vághatunk) tálaljuk.
Friss kagylóból ajánlatos mindig többet vásárolni, mert azokat, amelyek a főzés során nem nyílnak ki, ki kell dobni. Így biztosíthatjuk, hogy a recept szerint az ajánlott mennyiség rendelkezésünkre álljon.
A kagyló tisztítása során először eltávolítjuk a héjra ragadt homokot és szennyeződést. Ehhez két evőkanál sót és ugyanennyi lisztet összekeverünk, nagy tál hideg vízhez adjuk, és ebben áztatjuk a kagylókat egész éjszaka. Másnap leszűrjük, a héjakat alaposan átdörzsöljük, leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.