Kagylók sült baconnal

Cockles and Bacon Rashers

| Kagyló sült baconnal receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kagylók sült baconnal
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 vastag szelet baconszalonna
20 db szívkagyló
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
10 dkg vaj
kevés
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A kagylókat folyó víz alatt megtisztítjuk, a nyitott példányokat kidobjuk.

2. Forrós, sós vízben addig főzzük, amíg kinyílnak (kb. 5 perc).

3. Leszűrjük, a héjakat eltávolítjuk.

4. A bőre nélküli szalonnát a vaj felén ropogósra sütjük, kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.

5. A kagylókat, a serpenyőben, a maradék vajjal pár percig kis lángon melegítjük.

6. Borssal és petrezselyemmel megszórjuk, majd a szalonnaszeletekkel (amelyeket apróra is vághatunk) tálaljuk.

Friss kagylóból ajánlatos mindig többet vásárolni, mert azokat, amelyek a főzés során nem nyílnak ki, ki kell dobni. Így biztosíthatjuk, hogy a recept szerint az ajánlott mennyiség rendelkezésünkre álljon.
A kagyló tisztítása során először eltávolítjuk a héjra ragadt homokot és szennyeződést. Ehhez két evőkanál sót és ugyanennyi lisztet összekeverünk, nagy tál hideg vízhez adjuk, és ebben áztatjuk a kagylókat egész éjszaka. Másnap leszűrjük, a héjakat alaposan átdörzsöljük, leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
Kagylók sült baconnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 849 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Kagylók sült baconnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek