Homár dublini módra

Dublin Lawyer

| Homár dublini módra receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván drága
Homár dublini módra
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg élő homár
1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
másfél dl sűrű tejszín
4 evőkanál ír whisky
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az élő homárt fejjel lefelé 2 percre nagy lábos fortyogó vízbe tesszük. (Vigyázat, balesetveszélyes, könnyen leforrázhatjuk magunkat!) Kivesszük, és hideg vízzel lehűtjük.

2. A homár farka felőli végét levágjuk, és szeletekre szeljük. A testét hosszanti irányban megfelezzük, a gyomrát és a beleit eltávolítjuk, a húst kivesszük és felkockázzuk; a páncélt megőrizzük. Feltörjük az ollókat, kivesszük belőlük a húst. A szarulemezt eltávolítjuk, és a húst szintén felkockázzuk.

3. Nagyméretű serpenyőben felhevítjük a vajat, és a homárdarabokat megpároljuk benne - át kell sülniük, de nem kaphatnak még színt. A homárhúst a whiskyvel flambírozzuk (meglocsoljuk, meggyújtjuk).

4. Majd a sűrű tejszínt, a citromlevet és a mustárt belekeverjük, fűszerezzük és felforraljuk.

5. A homárdarabokat kivesszük a serpenyőből, és az előmelegített páncéldarabokba töltjük. A mártást, ha kell, főzéssel kissé besűrítjük, és ráöntjük a homárhúsra. Azonnal tálaljuk.

A lawyer jelentése ügyvéd, a recept, a Dublin Lawyer onnan kapta a nevét, hogy korábban csak a jól keresők tudták megvenni ezt a drága csemegét.
Homár dublini módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 788 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Homár dublini módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon