Osztriga Guinness sörrel

Oysters and Guinness

| Osztriga citrommal receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Osztriga Guinness sörrel
Eszközök: kés
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db friss osztriga
ízlés szerint Guinness sör
1 db gerezdekre szedve citrom
igény szerint vaj
igény szerint fehérkenyér
kevés cayenne-bors

Elkészítés:

1. Az osztrigát alaposan megmossuk, letisztítjuk és felnyitjuk.

2. Tört jéggel kibélelt tálra helyezzük.

3. Citromgerezdekkel körberakjuk, és kevés cayenne-borssal fűszerezzük.

4. Kenyeret, vajat és Guinness sört kínálunk hozzá.

Az osztriga kinyitása meglehetősen nehéz, melyhez egy úgynevezett osztrigakés (arasznyi, kétélű, hegyes, erős kés) használatos. A kés hegyét a kagylóhéjak közé erőltetjük, kicsit feszegetve körbevágjuk, majd egy erőteljes mozdulattal szétpattintjuk a héjakat. Ha az osztriga könnyen kinyitható, akkor már nem él a kagyló. Az ilyen példányokat ne használjuk fel, mert mérgezők lehetnek.
Osztriga Guinness sörrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 335 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Osztriga Guinness sörrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
könyvek