Halpuding

Fiskepudding

| Halpuding receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halpuding
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl tej
400 dkg tőkehal
3 db tojás
1 evőkanál
ízlés szerint őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. A friss halat konyhakészre előkészítjük, kifilézzük. A fejből, az uszonyokból, a farokból és a gerincből 30 perc alatt alaplevet főzünk.

2. A halfilét és a megtisztított hagymát háromszor egymás után ledaráljuk a húsdarálón vagy robotgéppel pürésítjük.

3. A pürét tálba tesszük, a sóval és a szerecsendióval fűszerezzük. A tojásokat egyesével belekeverjük (minden tojás után a pürét 5 percig verjük), utána beletesszük a burgonyalisztet és alaposan összekeverjük. Apránként beleöntjük a tejet és még 15 percig keverjük.

4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A pürét kizsírozott felfújtasformába kanalazzuk. A formát egy másik, nagyobb méretű formába állítjuk, amibe előbb 3-4 cm vizet öntünk.

5. A pürét az előmelegített sütőben 45 percig gőzöljük. A kész, kihűlt pudingot ujjnyi vastag szeletekre is vághatjuk, vajon megpiríthatjuk. Rákmártás vagy könnyű currymártás illik hozzá.

Halpuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 923 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Halpuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter