Halpuding
Fiskepudding



Elkészítés:
1. A friss halat konyhakészre előkészítjük, kifilézzük. A fejből, az uszonyokból, a farokból és a gerincből 30 perc alatt alaplevet főzünk.
2. A halfilét és a megtisztított hagymát háromszor egymás után ledaráljuk a húsdarálón vagy robotgéppel pürésítjük.
3. A pürét tálba tesszük, a sóval és a szerecsendióval fűszerezzük. A tojásokat egyesével belekeverjük (minden tojás után a pürét 5 percig verjük), utána beletesszük a burgonyalisztet és alaposan összekeverjük. Apránként beleöntjük a tejet és még 15 percig keverjük.
4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A pürét kizsírozott felfújtasformába kanalazzuk. A formát egy másik, nagyobb méretű formába állítjuk, amibe előbb 3-4 cm vizet öntünk.
5. A pürét az előmelegített sütőben 45 percig gőzöljük. A kész, kihűlt pudingot ujjnyi vastag szeletekre is vághatjuk, vajon megpiríthatjuk. Rákmártás vagy könnyű currymártás illik hozzá.