Angolna currymártásban

Al i karrysovs

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Angolna currymártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl fehérbor
1 evőkanál currypor
4 kisebb angolna
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2 db paradicsom
2 evőkanál liszt
1 teáskanál fűszerpaprika
2 evőkanál vaj
4 nagyobb vöröshagyma
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss angolnát megtisztítjuk, megnyúzzuk, kiszálkázzuk és megmossuk. 3 cm-es darabokra vágjuk.

2. Megszórjuk sóval és cukorral, 60 percig állni hagyjuk.

3. Nagyméretű serpenyőben a forró vajon megpirítjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát, rátesszük a curryport és a fűszerpaprikát.

4. Az angolnafalatkákat megforgatjuk a lisztben, és a hagymához öntjük. Beletesszük a meghámozott, kisebb darabokra vágott paradicsomot és ráöntjük a bort.

5. 30 percig főzzük, majd a halat kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt mártásba belekeverjük a petrezselymet. Héjában főtt krumplival vagy rozskenyérrel tálaljuk.

Angolna currymártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 370 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Angolna currymártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recept beküldése