Mézes sütemény

Ontbijtkoek

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mézes sütemény
Eljárások: kikeverés, sütés
Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg méz
2 és fél dkg kandiscukor
másfél dl tej
12 és fél dkg barna cukor
2 és fél dkg kandírozott narancshéj
2 és fél dkg kandírozott citromhéj
1 csipet
1 csomag sütőpor
35 dkg liszt

Elkészítés:

1. Egy tégla alakú öntőformát kizsírozunk, majd sütőpapírral kibéleljük.

2. A lisztet, a sütőport, a sót, a fűszereket és a cukrozott citrom- és narancshéjat valamint a cukrot összekeverjük. A tejet és a mézet beleöntjük, és az egészet egyenletes tésztává keverjük.

3. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tésztát beleöntjük a formába, a kandiscukrot összetörjük, és rászórjuk a tészta tetejére.

4. Az előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. Kivesszük a formából, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

5. A mézes süteményt - mint a kenyeret - szeletekre vágjuk, majd vajjal megkenve kínáljuk.

Mézes sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 433 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Mézes sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook