Feketekagyló fehérborban

Mosselen in witte wijn

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván drága
Feketekagyló fehérborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl száraz fehérbor
200 dkg fekete kagyló
1 gerezd fokhagyma
15 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
1 vastag szelet zellergumó
2 szál sárgarépa
néhány szem fekete bors

Elkészítés:

1. A kagylót folyó víz alatt megtisztítjuk, és a "szakállát" eltávolítjuk. A nyitott példányokat eldobjuk.

2. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozzuk, az összes zöldséget apróra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.

3. Nagyméretű serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és a zöldséget a petrezselyemmel, a fokhagymával, a babérlevéllel és a borssal megpároljuk benne.

4. Fehérborral hirtelen lehűtjük, és a kagylókat beletesszük a lébe. Lefedjük, és erős lángon addig főzzük, míg a kagylók kinyílnak. Ekkor levesszük a tűzről és a kagylókat a serpenyőben tálaljuk.

A kagylókat úgy együk, hogy egy üres kagylóhéjat fogónak használunk, amivel a többi kagyló húsát ki tudjuk szedni.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Feketekagyló fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 875 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Feketekagyló fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest