Hering zöldbabbal

Maatjes met groene bonen

| Füstölt hering zöldséggel tálalva receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hering zöldbabbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöldbab
8 db füstölt heringfilé
15 dkg szalonna
1 csésze húsalaplé
1 evőkanál vaj
1 mokkáskanál köménymag
50 dkg burgonya
ízlés szerint szárított csombor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. A heringfilét megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A krumplit héjában, sós, köményes vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Melegen tartjuk.

2. A babot megtisztítjuk, megmossuk. A vajat felolvasztjuk, a húsalaplevet felforrósítjuk, és ráöntjük a vajra, sóval, borssal és csomborral ízesítjük.

3. A babot beletesszük, és kb. 15 perc alatt készre főzzük. Közben a szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. A babot leszűrjük, és megszórjuk a szalonnakockákkal.

4. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A heringfiléket tálra rendezzük, hagymával körberakva tálaljuk. A főtt krumplit és a szalonnás babot kínáljuk mellé.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Hering zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 343 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Hering zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél