Almás palacsinta

Appelpannekoek

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almás palacsinta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db alma
kevés citromlé
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A sütéshez:
igény szerint vaj
A tésztához:
2 db tojás
1 csipet
1 mokkáskanál sütőpor
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, hideg vízzel sűrű tésztává összedolgozzuk. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a tojást.

2. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és vékonyra szeljük. A citromlében megforgatjuk, hogy ne színeződjön el.

3. Serpenyőben kevés vajat forrósítunk, majd egy merőkanál tésztát beleöntünk, cseréptetőszerűen megrakjuk almaszeletekkel, megszórjuk cukorral.

4. A palacsinta alját barnára sütjük. Lapos tányér vagy fedő segítségével óvatosan megfordítjuk, hogy az alma is megpiruljon és a cukor is karamellizálódjon. A palacsintát ismét megfordítjuk, és még forrón tálaljuk.

Almás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 201 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Almás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista