Sügérfilé fehérborban

Eglifilets in Weisswein

| Sügér fehérboros mártásban receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sügérfilé fehérborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 pohár fehérbor
80 dkg sügérfilé
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 pohár tejszín
5 dkg vaj
10 dkg csiperkegomba
vagy
igény szerint liszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

1. A halfilét leöblítjük, szárazra töröljük, megöntözzük a citromlével, fűszerezzük.

2. Lisztbe forgatjuk, és felforrósított vajon egy serpenyőben hirtelen megsütjük.

3. A tejszínt a borral összemelegítjük, pár percig pihentetjük, sóval, borssal ízesítjük.

4. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.

5. A sügérfilét tálra rendezzük, a nyers gombát szétosztjuk a tetején, leöntjük a forró mártással, megszórjuk a vágott petrezselyemmel. Főtt tészta, párolt rizs, sós vízben főtt krumpli és saláta is jól illik hozzá.

Sügérfilé fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 727 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sügérfilé fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest