Sügérfilé fehérborban
Eglifilets in Weisswein
Halételek | Sügér fehérboros mártásban receptek
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
igény szerint liszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
ízlés szerint citromlé
Elkészítés:
1. A halfilét leöblítjük, szárazra töröljük, megöntözzük a citromlével, fűszerezzük.
2. Lisztbe forgatjuk, és felforrósított vajon egy serpenyőben hirtelen megsütjük.
3. A tejszínt a borral összemelegítjük, pár percig pihentetjük, sóval, borssal ízesítjük.
4. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
5. A sügérfilét tálra rendezzük, a nyers gombát szétosztjuk a tetején, leöntjük a forró mártással, megszórjuk a vágott petrezselyemmel. Főtt tészta, párolt rizs, sós vízben főtt krumpli és saláta is jól illik hozzá.