Aargaui répatorta

Aargauer Rüeblitorte

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Aargaui répatorta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg sárgarépa
5 dkg apróra vágott mandula
5 dkg liszt
2 evőkanál cseresznyepálinka
1 db citrom reszelt héja
6 db tojás
ízlés szerint marcipán
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük a reszelt citromhéjat, és beleöntjük a cseresznyepálinkát.

2. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A répareszeléket, a mandulát és a lisztet belekeverjük a cukros-tojásos masszába.

3. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, és lazán beleforgatjuk a répatésztába. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

4. A répamasszát kizsírozott tortaformába töltjük, és az előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.

5. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és marcipánrépával díszítve kínáljuk.

A svájci Aargau kantonból származó tortán az idegenek mindig nagyon elcsodálkoznak. Nyers, reszelt répából készítik ugyanis, melynek íze a sütés végére pikánsan édeskés lesz.
Aargaui répatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 654 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Aargaui répatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista