Aargaui répatorta
Aargauer Rüeblitorte
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük a reszelt citromhéjat, és beleöntjük a cseresznyepálinkát.
2. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A répareszeléket, a mandulát és a lisztet belekeverjük a cukros-tojásos masszába.
3. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, és lazán beleforgatjuk a répatésztába. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
4. A répamasszát kizsírozott tortaformába töltjük, és az előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.
5. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és marcipánrépával díszítve kínáljuk.
A svájci Aargau kantonból származó tortán az idegenek mindig nagyon elcsodálkoznak. Nyers, reszelt répából készítik ugyanis, melynek íze a sütés végére pikánsan édeskés lesz.