Bázeli mézeskalács

Basler Leckerli

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bázeli mézeskalács
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg méz
70 dkg liszt
10 dkg mandula
2 és fél dkg kandírozott narancshéj
2 és fél dkg kandírozott citromhéj
1 dkg hamuzsír
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

1. A mézet felforrósítjuk, a cukrot beletesszük, alaposan felfőzzük, majd lehűtjük.

2. A hamuzsírt feloldjuk a cseresznyepálinkában, és hozzáöntjük a mézhez.

3. A cukrozott citrom- és narancshéjat, valamint a tisztított mandulát apróra vágjuk, majd a liszttel, valamint a fűszerekkel együtt apránként beleöntjük a mézes masszába.

4. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy éjszakán át pihentetjük.

5. Felhasználáskor a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, kizsírozott sütőlapra tesszük, és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, és vékony szeletekre vágva kínáljuk.

A Basler Leckerli hagyománya több mint 600 éves. Világszerte ismert mézeskalácsról van szó, mely egyike a svájciak által imádott édességeknek, kalácsféléknek. Az ebben a receptben használt hamuzsír valójában kálimkarbonát, melyet gyakran használnak mézeskalács kelesztésére.
Bázeli mézeskalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 680 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Bázeli mézeskalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek