Marcipán

| Marcipán receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Marcipán
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg porcukor
25 dkg tisztított mandula
2 evőkanál gyümölcspálinka
vagy
2 evőkanál rózsavíz

Elkészítés:

1. A mandulát finomra őröljük, és a porcukorral, valamint rózsavízzel sűrű tésztává gyúrjuk.

2. Jól lefedjük, és 12 órán át hideg helyen pihentetjük.

3. Felhasználáskor a sütőt 120 fokra előmelegítjük. A masszát ízlés szerint figurákká vagy kis cipókká formázzuk, és kb. 30 percig az előmelegített sütőben szárítjuk. A szavatossága rövid. Hogy tovább elálljon, a masszát folyamatos kevergetés közben réztálban felhevítjük addig, amíg már nem ragad le az edény aljára.

Marcipán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 751 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Marcipán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
ételfotó