Pfalzi disznósajt

Pfälzer Saumagen

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Pfalzi disznósajt
Adag: 1 egész
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sertéstarja
1 csokor zöldfűszer
2 db tojás
4 evőkanál sertészsír
1 db szikkadt zsemle
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint
kevés tej

Elkészítés:

1. A gyomrot éjszakára sós vízbe áztatjuk, majd alaposan kimossuk.

2. A zsemlét tejbe áztatjuk. A tarját és a dagadót vastag kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, durvára vágjuk, a krumplit felkockázzuk.

3. A hús- és hagymakockákat 2 evőkanálnyi forró zsíron jól megpirítjuk, majd beletesszük a burgonyát, és tovább sütjük. A keveréket hagyjuk kihűlni.

4. A zsemlét kinyomkodjuk, összekeverjük a hurkatöltelékkel, a tojással és a fűszerekkel. A tölteléket alaposan összegyúrjuk, és az előkészített gyomorba töltjük.

5. A gyomrot összevarrjuk, konyharuhába csomagoljuk. A zöldfűszereket leöblítjük, durvára aprítjuk. A gyomorral együtt sós vízbe tesszük, és 3-4 órán át főzzük. Ekkor kivesszük a disznósajtot, lehűtjük, szárazra töröljük.

6. A maradék zsírt felforrósítjuk, és a gyomrot körben barnára sütjük benne, kivesszük, félretesszük.

7. A visszamaradt pecsenyelevet kevés főzőlével felöntjük, és ízlés szerint fűszerezzük. A disznósajtot felszeleteljük, és leöntjük a pecsenyelével. Savanyú káposzta és parasztkenyér illik hozzá.

Pfalzi disznósajt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 200 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Pfalzi disznósajt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek