Szegény lovag, borsodóval
Armer Ritter auf Weinschaumsauce
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 35 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-8 főre
igény szerint zsemlemorzsa
A borsodóhoz:
A szóráshoz:
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítés:
1. A kenyérszeleteket egy nagyobb tálban egymásra tesszük.
2. A tejet, a tojást, a sót és a cukrot összekeverjük, ráöntjük a kenyérre, állni hagyjuk, hogy jól beszívja a levet.
3. A tejes tojással átitatott kenyérszeleteket megforgatjuk zsemlemorzsában, majd felforrósított vajon aranybarnára sütjük. A fahéjjal és a cukorral megszórjuk.
4. A borsodóhoz habüstben egyenletesre keverjük a tojássárgáját a cukorral.
5. A bort beleöntjük, és a habüstöt forró vizes fürdőbe állítva a masszát kézi habverővel habosra keverjük. A sodót tányérba öntjük, és rátesszük a panírozott kenyérszeleteket. Rögtön tálaljuk.