Szegény lovag, borsodóval

Armer Ritter auf Weinschaumsauce

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szegény lovag, borsodóval
Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
8 szelet száraz fehérkenyér
3 evőkanál vaj
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet
3 dl tej
igény szerint zsemlemorzsa
A borsodóhoz:
1 és ¼ dl fehérbor
A szóráshoz:
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A kenyérszeleteket egy nagyobb tálban egymásra tesszük.

2. A tejet, a tojást, a sót és a cukrot összekeverjük, ráöntjük a kenyérre, állni hagyjuk, hogy jól beszívja a levet.

3. A tejes tojással átitatott kenyérszeleteket megforgatjuk zsemlemorzsában, majd felforrósított vajon aranybarnára sütjük. A fahéjjal és a cukorral megszórjuk.

4. A borsodóhoz habüstben egyenletesre keverjük a tojássárgáját a cukorral.

5. A bort beleöntjük, és a habüstöt forró vizes fürdőbe állítva a masszát kézi habverővel habosra keverjük. A sodót tányérba öntjük, és rátesszük a panírozott kenyérszeleteket. Rögtön tálaljuk.

Szegény lovag, borsodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 895 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Szegény lovag, borsodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél