Savanyúkáposzta-leves

Kiszlije scsi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Savanyúkáposzta-leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg marhahús
vagy
50 dkg ürühús
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
2 evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

1. A húst hideg vízben feltesszük főni, és 120 percig gyöngyözve főzzük.

2. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, lábosba tesszük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és kevés vizet öntünk bele, lefedjük, 120 percig főzzük.

3. A gyökérzöldségeket megtisztítjuk, a hagymát meghámozzuk, és az egészet felaprítjuk, majd a fele vajon megpároljuk.

4. A húst kivesszük a léből, felkockázzuk; félretesszük.

5. A répákat, a hagymát és a savanyú káposztát beletesszük a húslébe, és kb. 30 percig főzzük.

6. A lisztből és a maradék vajból rántást készítünk, és kb. 15 perccel a főzési idő vége előtt beletesszük a levesbe. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sót (óvatosan bánjunk vele, mert sok van a savanyú káposztában is), a borsot és a megtisztított, összenyomott fokhagymagerezdeket is.

7. A húskockákat visszatesszük a levesbe. Tejföllel kínáljuk.

Savanyúkáposzta-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1022 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Savanyúkáposzta-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek