Gombával töltött hústekercs

Zrazy duszone z grzybami

| Töltött marhahús szelet receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombával töltött hústekercs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 vékony szelet marhahús
12 és fél dkg gomba
1 és ¼ dl tejföl
1 pohár vörösbor
1 evőkanál liszt
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
ízlés szerint mustár
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

2. A hagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és összepirítjuk.

3. Beletesszük a gombát, rövid ideig pároljuk, a keveréket hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a tojássárgáját, sóval és borssal fűszerezzük.

4. A hússzeleteket a széleknél bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és vékonyan megkenjük mustárral. A gomba-hagyma keveréket szétosztjuk rajtuk, a szeleteket felgöngyöljük, fogvájóval összetűzzük, vagy főzőcérnával átkötjük.

5. A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a hústekercseket. Minden oldalán barnára sütjük, és közben kissé belisztezzük. Felöntjük kevéske vízzel és a vörösborral.

6. A babérlevelet beletesszük, és a roládokat lefedve, kis lángon kb. 60 percig pároljuk, majd a babérlevelet eltávolítjuk, a húst kivesszük, melegen tartjuk.

7. A serpenyőben visszamaradt mártást a tejföllel elkeverjük, ráöntjük a húsra, és tálaljuk.

Gombával töltött hústekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 445 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Gombával töltött hústekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recepttár