Karácsonyi puding

Christmas Pudding

| Angol karácsonyi puding receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Karácsonyi puding
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és ¼ evőkanál konyak
11 és ¼ dkg szezámmag
11 és ¼ dkg mazsola
11 és ¼ dkg arany mazsola
7 és fél dkg mandula
7 és fél dkg marhafaggyú
2 és ¼ db tojás
¾ dl tej
¾ db narancs leve
1 mokkáskanál
másfél késhegynyi őrölt szegfűbors
másfél késhegynyi őrölt szegfűszeg
2 késhegynyi őrölt fahéj
¾ db citrom leve és reszelt héja
7 és fél dkg barna cukor
7 és fél dkg liszt
7 és fél dkg kandírozott cseresznye

Elkészítés:

1. A faggyút, a cukrozott citrom- és narancshéjat, a cseresznyét és a mandulát apróra vágjuk. A mazsolákat forró vízben megmossuk.

2. A gyümölcsöket és a mandulát összekeverjük, hozzáadjuk a faggyút, a lisztet, a szezámmagot, a cukrot, a citromhéjat, a fűszereket és a sót, alaposan elkeverjük.

3. Belekeverjük a citrusleveket és a tejet. A tojást és a konyakot összekeverjük, és a tálba öntjük.

4. Nagy edényben vizet forralunk. Egy nagy pudingos formát kizsírozunk, beletöltjük a masszát úgy, hogy a forma pereméig legalább 5 cm szabadon maradjon. A formát előbb bezsírozott sütőfóliával, majd alufóliával lefedjük, és körbekötjük.

5. A forrásban lévő vízbe helyezzük - a formának kétharmad részéig bele kell merülnie a vízbe -, az edényt lefedjük, és közepes lángon, 240 percig gőzöljük, majd hagyjuk a pudingot kihűlni és összeesni.

6. Borpárlatba mártott rongyba tekerjük, és alufóliába csomagolva legalább 4 hétig a hűtőszekrényben tartjuk.

7. Tálalás előtt a formában 180 percig vízfürdőben újragőzöljük a pudingot. Konyakos vajjal kínáljuk.

Karácsonyi puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 942 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Karácsonyi puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
google+