Karácsonyi puding
Christmas Pudding



Elkészítés:
1. A faggyút, a cukrozott citrom- és narancshéjat, a cseresznyét és a mandulát apróra vágjuk. A mazsolákat forró vízben megmossuk.
2. A gyümölcsöket és a mandulát összekeverjük, hozzáadjuk a faggyút, a lisztet, a szezámmagot, a cukrot, a citromhéjat, a fűszereket és a sót, alaposan elkeverjük.
3. Belekeverjük a citrusleveket és a tejet. A tojást és a konyakot összekeverjük, és a tálba öntjük.
4. Nagy edényben vizet forralunk. Egy nagy pudingos formát kizsírozunk, beletöltjük a masszát úgy, hogy a forma pereméig legalább 5 cm szabadon maradjon. A formát előbb bezsírozott sütőfóliával, majd alufóliával lefedjük, és körbekötjük.
5. A forrásban lévő vízbe helyezzük - a formának kétharmad részéig bele kell merülnie a vízbe -, az edényt lefedjük, és közepes lángon, 240 percig gőzöljük, majd hagyjuk a pudingot kihűlni és összeesni.
6. Borpárlatba mártott rongyba tekerjük, és alufóliába csomagolva legalább 4 hétig a hűtőszekrényben tartjuk.
7. Tálalás előtt a formában 180 percig vízfürdőben újragőzöljük a pudingot. Konyakos vajjal kínáljuk.