Hal currys rizsben

Kedgeree

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hal currys rizsben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál currypor
50 dkg lazac
vagy
50 dkg tőkehal
vagy
50 dkg rombuszhal
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 csipet cayenne-bors
5 dkg vaj
4 db tojás
igény szerint

Elkészítés:

1. A rizst sós vízben megfőzzük.

2. A halat hideg vízben feltesszük, fedő nélkül 20 percig főzzük, 10 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, nagyobb darabokra vágjuk, közben a szálkákat eltávolítjuk. Félretesszük.

3. A tojásokat keményre főzzük. A vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a curryport és a borsot, egy percig pirítjuk.

4. Belekeverjük a rizst, majd hozzáadjuk a haldarabokat. Az egészet kis lángon 1 percig melegítjük, aztán óvatosan belerakjuk a megtisztított és felszeletelt tojásokat.

5. Petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk. Vajas pirítós való hozzá.

Hal currys rizsben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 550 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Hal currys rizsben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek