Bárányegytál zöldségekkel
Irish Stew



Elkészítés:
1. A húsról lefejtjük a zsírt, kicsontozzuk, majd felkockázzuk. A csontot megőrizzük.
2. A húskockákat hideg, sós vízben lefedve felforraljuk, majd leöblítjük.
3. A fehérrépát, a sárgarépát és a hagymákat megtisztítjuk, falatnyi darabokra aprítjuk.
4. A húskockákkal, a csonttal és a leöblített fűszercsokorral együtt edénybe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük. Majd a hozzávalókat 60 percig lassú tűzön főzzük. Közben többször is lemerjük róla a habot.
5. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és beletesszük az edénybe, majd még 30 percig tovább főzzük.
6. A káposztát megtisztítjuk és legyaluljuk. A főzés utolsó 5 percére beletesszük az edénybe. A csontokat és a fűszercsokrot kivesszük. Tálalás előtt az ételt Worcestershire szósszal ízesítjük, és belekeverjük a vágott petrezselymet.