Bárányegytál zöldségekkel

Irish Stew

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányegytál zöldségekkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szem burgonya
3 szál póréhagyma
4 szál sárgarépa
150 dkg csontos báránytarja
150 dkg báránynyak
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 csokor bouquet garni
1 szál fehérrépa
ízlés szerint Worcestershire szósz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húsról lefejtjük a zsírt, kicsontozzuk, majd felkockázzuk. A csontot megőrizzük.

2. A húskockákat hideg, sós vízben lefedve felforraljuk, majd leöblítjük.

3. A fehérrépát, a sárgarépát és a hagymákat megtisztítjuk, falatnyi darabokra aprítjuk.

4. A húskockákkal, a csonttal és a leöblített fűszercsokorral együtt edénybe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük. Majd a hozzávalókat 60 percig lassú tűzön főzzük. Közben többször is lemerjük róla a habot.

5. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és beletesszük az edénybe, majd még 30 percig tovább főzzük.

6. A káposztát megtisztítjuk és legyaluljuk. A főzés utolsó 5 percére beletesszük az edénybe. A csontokat és a fűszercsokrot kivesszük. Tálalás előtt az ételt Worcestershire szósszal ízesítjük, és belekeverjük a vágott petrezselymet.

Bárányegytál zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 606 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Bárányegytál zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
google+