Zabkása

Porridge

| Zabkása receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zabkása
Eszközök: fakanál, lábas, tűzhely
Eljárások: forralás, főzés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg zabpehely
vagy
12 és fél dkg zabliszt
ízlés szerint tejszín
vagy
ízlés szerint tej
ízlés szerint barna nádcukor
néhány darabka vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felforralunk kb. 12,5 dl vizet.

2. A zablisztet vagy zabpelyhet folyamatos kevergetés közben a vízbe (a mennyiség az elérni kívánt állagtól függ) beleszórjuk, felforraljuk, ízlés szerint megsózzuk.

3. A hőfokot csökkentve a masszát kb. 30 percig lassan főni hagyjuk, míg állaga kásaszerűvé válik.

4. Ekkor még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és alaposan átkeverjük.

5. Csészékbe vagy mélytányérokba töltjük, mindegyik adag tetejére kis vajdarabkákat helyezünk, és ízlés szerint megszórjuk a cukorral. Egy külön csészébe hideg tejet vagy tejszínt tálalunk hozzá.

Zabkása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 451 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Zabkása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest