Skót vajas sütemény

Shortbread

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Skót vajas sütemény
Eljárások: gyúrás, nyújtás, sütés
Adag: 1 sütőforma (18 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg vaj
17 és fél dkg liszt
ízlés szerint porcukor
kevés

Elkészítés:

1. A sütőt 120 fokra előmelegítjük. A vajat és a kristálycukrot összedolgozzuk, hozzáadjuk a lisztet és a sót, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg félkemény tésztát kapunk.

2. A tésztát 2-3 cm vastag kerek formára kinyújtjuk, majd a kizsírozott sütőformába helyezzük.

3. Egy villával néhány helyen megszurkáljuk (ezt persze el is hagyhatjuk), és az előmelegített sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. Miután kihűlt, megszórjuk a porcukorral.

A shortbread cukorból, vajból és lisztből készülő, nagyon tartós sütemény.
Skót vajas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 257 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Skót vajas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon