Hagymaleves tyúkhússal
Cock-a-Leekie soup



Elkészítés:
1. A konyhakész tyúkot jól megmossuk, kissé leszárítgatjuk, és kb. 2,5 liter hideg vízben feltesszük főni.
2. A keletkező habot lemerjük, és megsózzuk a levet. Félig lefedve, kb. 120 percig forrni hagyjuk, míg a hús omlós lesz, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni. A zsírt lemerjük a léről, átszűrjük.
3. A hagymákat megtisztítjuk, apróra felvágjuk. A vöröshagymát a lemert zsírban még kb. 5 percig megpároljuk, majd a póréhagymát hozzáadva még kb. 5 percig pároljuk.
4. A tyúkot kicsontozzuk, húsát apróra vágjuk. A húst, a hagymakeveréket és a levet visszatesszük az edénybe, és még pár percig forraljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.