Hagymaleves tyúkhússal

Cock-a-Leekie soup

| Hagymás tyúkhúsleves receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymaleves tyúkhússal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 szál póréhagyma
2 kisebb fej vöröshagyma
1 db 150 dkg-os tyúk
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A konyhakész tyúkot jól megmossuk, kissé leszárítgatjuk, és kb. 2,5 liter hideg vízben feltesszük főni.

2. A keletkező habot lemerjük, és megsózzuk a levet. Félig lefedve, kb. 120 percig forrni hagyjuk, míg a hús omlós lesz, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni. A zsírt lemerjük a léről, átszűrjük.

3. A hagymákat megtisztítjuk, apróra felvágjuk. A vöröshagymát a lemert zsírban még kb. 5 percig megpároljuk, majd a póréhagymát hozzáadva még kb. 5 percig pároljuk.

4. A tyúkot kicsontozzuk, húsát apróra vágjuk. A húst, a hagymakeveréket és a levet visszatesszük az edénybe, és még pár percig forraljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.

Hagymaleves tyúkhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 503 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Hagymaleves tyúkhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek