Halfilé parajágyon

Fish Tobermory

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halfilé parajágyon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg halfilé
50 dkg paraj
3 és fél dl halalaplé
3 és fél dl tej
2 evőkanál vaj
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
10 dkg reszelt sajt
3 evőkanál liszt
3 evőkanál vaj
néhány darabka vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A parajt megtisztítjuk, blansírozzuk (2-3 perc főzés után hideg vízzel leöblítjük), kinyomkodjuk, felaprózzuk, edénybe helyezzük a vajjal.

2. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd alacsony lángon szárazra sütjük.

3. A megtisztított halat alacsony falú tepsibe helyezzük, ráöntjük a tejet és halalaplét, hogy ellepje. Megzsírozott alufóliával befedjük. Szűk 15 percig az előmelegített sütőben sütjük, majd kivesszük a halat a tepsiből. A levet átszűrjük, félretesszük.

4. A tepsit kitisztítása után kizsírozzuk. Beletesszük a parajt, és elhelyezzük rajta a halat. Melegen tartjuk.

5. A mártáshoz a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és a korábban félretett lével felöntve 5 percig főzzük. A sajt felét belekeverve beleolvasztjuk.

6. A mártást a halra öntjük, a maradék sajtot és a vajdarabkákat rászórjuk. A sajtot forró grillsütőben enyhén ráolvasztjuk-pirítjuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Halfilé parajágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 392 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Halfilé parajágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj