Bárányos zöldségleves

Lady Tillypronie's Scotch Broth

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányos zöldségleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl víz
3 evőkanál búzadara
2 kisebb póréhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst a megtisztított, felvágott zöldségfélék kétharmadával és a borssal, sózott vízben, lefedve 180 percen át lassú tűzön főzzük. Majd hagyjuk kihűlni. A levet lezsírozzuk, lehűtjük, félretesszük.

2. A húst kicsontozzuk, feldaraboljuk. Az edényt kiöblítjük, a levet visszaöntjük, beletesszük a félretett zsírt és a maradék egyharmad zöldséget meg a darát.

3. Lefedve még 45 percig főzzük, majd a húst is hozzáadva még 5 percig forraljuk.

A receptet Lady Clark of Tillypronie jegyezte fel 1880-ban. 1841-től több ezer receptet gyűjtött. 1851-ben feleségül ment egy diplomatához, és utazásai során megismerte az európai országok konyháit is.
Bárányos zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Bárányos zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek