Ír krumplis kenyér

Boxty Bread

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ír krumplis kenyér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg nyers, hámozott burgonya
5 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nyers krumplit meghámozzuk és lereszeljük. a reszeléket tiszta konyharuhába csavarjuk, és a ruha két végét ellentétes irányba tekerve kipréseljük a keményítő levét belőle, úgy hogy a keményítőlevet felfogjuk egy edénybe.

2. A főtt krumplit meghámozzuk és szétnyomjuk.

3. A nyers, kifacsart burgonyát a tört, főtt krumplival befedjük, hogy ne színeződjön el.

4. A nyers burgonya facsarása közben keletkezett keményítőlé tetejéről az átlátszó levet leöntjük, és a maradék fehér keményítőt hozzáadjuk a burgonyákhoz, megsózzuk, jól elkeverjük, majd a lisztet is beledolgozzuk.

5. A burgonyatésztát lapos, kerek lepénnyé, vagy zsemlecipóvá formázzuk, a tetejét egy késsel kissé bekarcoljuk, és öntöttvas formában addig sütjük, míg a krumplis kenyérnek mindkét oldala kissé megbarnul (kb. 30 perc). Melegen a legjobb.

Ír krumplis kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1199 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Ír krumplis kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook