Garnélarák fokhagymával és olívaolajjal

Gamberetti aglio e olio

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Garnélarák fokhagymával és olívaolajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
80 dkg apró garnélarák
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
½ db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A garnélát forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük, kiemeljük, és hideg vízzel hirtelen lehűtjük, majd a páncéljától megszabadítjuk, megtisztítjuk.

2. Az olívaolajból, a citromléből, a petrezselyemből, a megtisztított, összezúzott fokhagymából öntetet készítünk. Megsózzuk, megborsozzuk.

3. A garnélát leöntjük vele, és 60 percre hideg helyre tesszük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Garnélarák fokhagymával és olívaolajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 250 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Garnélarák fokhagymával és olívaolajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
van itthon