Töltött tintahal
Seppie ripiene



Elkészítés:
1. A tintahalat konyhakészre előkészítjük: csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a tintás tasakot óvatosan eltávolítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk.
2. A kagylót megmossuk, lekeféljük, és forrásban lévő vízben kb 5 percig főzzük, leszűrjük. A kagylókat kivesszük a héjukból - a zártan maradt kagylókat eldobjuk - és a kagylóhúst durvára aprítjuk.
3. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdet összenyomjuk.
4. A petrezselymet, a fokhagymát, a kagylóhúst, a sajtot, a tojást és a zsemlemorzsát összekeverjük, bőségesen borsozzuk, és csipetnyi sóval fűszerezzük.
5. A tintahalat megtöltjük a masszával, és fogvájóval vagy főzőcérnával bezárjuk.
5. Az olajat mélyebb serpenyőben felhevítjük, és a tintahalat óvatosan forgatva megpirítjuk benne. Megborsozzuk, megsózzuk és ráöntjük a bort. Fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.