Pácolt borjúmáj

Iscas com elas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pácolt borjúmáj
Adag: 3-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg borjúmáj
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál durvára vágott petrezselyemzöld
4 dkg sertészsír
50 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A májat vékony szeletekre vágjuk, és nagy tálba tesszük (fém nem lehet). A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, rászórjuk a májra, sóval, borssal fűszerezzük.

2. A babérlevelet beletesszük, az ecetet és a bort ráöntjük. Letakarjuk, és legalább 2, de még jobb, ha 6-8 órán át hagyjuk a májat pácolódni, közben a szeleteket többször megforgatjuk.

3. Felhasználáskor a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. A zsírt serpenyőben felforrósítjuk, és a le nem csöpögtetett májszeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd azonnal kivesszük.

4. A babérlevelet kiszedjük a pácból, a páclevet a serpenyőbe öntjük, és addig főzzük, míg besűrűsödik.

5. A májszeleteket megforgatjuk a mártásban, és előmelegített tálra tesszük. Majd a krumpliszeleteket is megforgatjuk a mártásban, és a máj tetejére rakjuk. A petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Pácolt borjúmáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Pácolt borjúmáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest