Pácolt borjúmáj
Iscas com elas



Elkészítés:
1. A májat vékony szeletekre vágjuk, és nagy tálba tesszük (fém nem lehet). A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, rászórjuk a májra, sóval, borssal fűszerezzük.
2. A babérlevelet beletesszük, az ecetet és a bort ráöntjük. Letakarjuk, és legalább 2, de még jobb, ha 6-8 órán át hagyjuk a májat pácolódni, közben a szeleteket többször megforgatjuk.
3. Felhasználáskor a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. A zsírt serpenyőben felforrósítjuk, és a le nem csöpögtetett májszeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd azonnal kivesszük.
4. A babérlevelet kiszedjük a pácból, a páclevet a serpenyőbe öntjük, és addig főzzük, míg besűrűsödik.
5. A májszeleteket megforgatjuk a mártásban, és előmelegített tálra tesszük. Majd a krumpliszeleteket is megforgatjuk a mártásban, és a máj tetejére rakjuk. A petrezselyemmel megszórva tálaljuk.