Szalvétagombóc

Serviettenknödel

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Szalvétagombóc
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db zsemle
1 púpozott evőkanál liszt
15 dkg vaj
4 dkg szalonna
3 db tojás
1 és ¼ dl tej
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsemlét felkockázzuk, a tejet és a tojást összekeverjük, ráöntjük a zsemlekockákra.

2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, és a zsírján a hagymát megpirítjuk.

3. A vajat (előbb keveset félreteszünk a csomagoláshoz) habosra verjük, a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.

4. A vajat elkeverjük a hagymával, a szalonnával, a petrezselyemmel, kevés sóval és egy csapott evőkanálnyi liszttel, végül a zsemlemasszával.

5. A masszát rátesszük egy nedves, bevajazott és belisztezett textilszalvétára. Hosszúkás rúddá, kolbászformára görgetjük, és a végeit összekötjük.

6. A tekercset hozzákötjük egy fakanálhoz, és forrásban lévő sós vízbe lógatjuk. 30-45 percig főzzük.

7. Hirtelen lehűtjük, a gombócot kicsomagoljuk a szalvétából, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Szalvétagombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Szalvétagombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
most van szezonja