Orosz húsvéti édesség

Pásá

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Orosz húsvéti édesség
Adag: 1 egész
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg tehéntúró
5 dkg szeletelt mandula
2 és fél dkg kandírozott narancshéj
2 és fél dkg kandírozott citromhéj
4 db tojás
1 doboz tejföl
25 dkg puha vaj

Elkészítés:

1. A túrót textilkendőbe, konyharuhába kötjük, felakasztjuk egy éjszakára, hogy a folyadék lassan kicsöpöghessen belőle.

2. Teljesen szárazra nyomkodjuk, majd szitán áttörjük, és a puha vajat belekeverjük.

3. A tejfölt felmelegítjük. A tojást a cukorral felverjük, lassan beleöntjük a tejfölbe, és kis lángon addig keverjük, míg besűrűsödik.

4. A cukrozott citrom- és narancshéjat apróra vágjuk, beletesszük a tejfölkeverékbe.

5. Ezt követően beledolgozzuk a túrókeveréket és a mandulát, az egészet ismét felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A masszát formába öntjük, és éjszakára hideg helyre tesszük, hogy megszilárduljon.

6. Kiborítjuk az edényből és cseresznyével vagy mazsolával, mandulával, cukrozott citrom- és narancshéjdarabokkal díszítjük.

Orosz húsvéti édesség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1150 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Orosz húsvéti édesség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szótár