Charlotte

| Narancsos charlotte receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Charlotte
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 db babapiskóta
1 és ¼ dl tejföl
1 és ¼ dl tejszín
1 db narancs
1 rúd vanília
2 és fél dl tej
6 levél zselatin

Elkészítés:

1. Egy kapcsos tortaforma alját babapiskótával kibélelünk. Közben a végeket úgy vágjuk le, hogy az edény alját hézagmentesen befedjék.

2. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral. A zselatint hideg vízben megpuhítjuk.

3. Kisméretű edényben felmelegítjük a tejet a pépesített vaníliával. Folyamatos kevergetés közben beleöntjük a tojásmasszát a tejbe. Kis lángon addig kevergetjük, míg a massza krémes állagúvá válik. Nem forrhat fel, mert akkor a tojás összecsomósodik.

4. Az edényt levesszük a lángról, és a kinyomkodott zselatint belekeverjük a krémbe, hagyjuk kihűlni.

5. A tejszínt felverjük, a tejfölt belekeverjük, majd tovább verjük. A tejszínkeveréket óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

6. A krémet beleöntjük a tortaformába, hogy a babapiskótákat egyenletesen belepje. A maradék babapiskótákat felállítjuk az edény pereme mentén, a maradék krémet az üregbe öntjük. a felszínét lesimítjuk, frissentartó fóliával letakarjuk, és 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

7. A narancsot meghámozzuk, feldaraboljuk. A tortaformát tányérra tesszük, majd óvatosan levesszük a karimáját. A krémet a narancsszeletekkel és néhány tejszíncseppel díszítjük.

Charlotte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 467 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Charlotte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recepttár